onsdag 21. desember 2011

Sjokoladecupcakes med vaniljekrem...

Jeg er ikke så glad i smørkrem som blir brukt til cupcakes, derfor prøver jeg alltid å finne andre muligheter. Denne vaniljekremen på sjokoladecupcakes er helt vidunderlig...


Ingredienser:

Sjokoladecupcakes
2 dl hvetemel
3 ss økologisk kakao
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
50 g romtemperert smør
1 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg

Vaniljekrem
250 g mascarpone
2 ss melis
1 tsk vaniljesukker

12-hulls muffinsbrett med papirformer

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader

Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, kakao, salt og vaniljesukker med en håndmikser.
Deigen skal få en sandaktig konsistens.
Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.

Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.

La cupcakene avkjøles, imens lager du vaniljekremen.

Vaniljekrem
Ha mascarpone, melis og vaniljesukker i en bolle.
Visp til alt er godt blandet, ca 2 minutter.
Kremen skal være lett og luftig.

Påfør vaniljekremen på de avkjølte cupcakene.

 
En drøm av sjokolade og vanilje...


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...