lørdag 17. desember 2011

Bringebærtopper...


Ingredienser:

Mandelbunn
2,5 dl melis
2 dl malte mandler
3 eggehvite
2 ss sukker
 
Bringebær sjokolade
50 g bringebær
2 ss vann
2 ss sukker
200g hvit sjokolade

 
2 stekeplater dekket med bakepapir

Slik gjør du:
 
 
Mandelbunn
Mal mandlene og bland det med melis.
Sikt blandingen.
 
Visp eggehvitene luftig i en ren og tørr bolle.
Tilsett sukkeret og visp til det blir til et fast skum

Hell mandel-blandingen i eggehviten og bland til du får en jevn røre.
 
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut rundinger på størrelse med en 10-kroning.
La kakene hvile i 20 min.

Kakene bakes i ca 10-15 minutter på 150 grader nest nederst i ovnen.
Når kakene slipper bakepapiret når du prøver å løfte dem, er de ferdige.
La de avkjøle.

Bringebær sjokolade
Ha bringebær, vann og sukker i en kasserolle.
La det koke på middels varme i 15 minutter.
Rør jevnlig.
Ta av platen og tilsett hakket hvit sjokolade.
Rør til all sjokoladen er smeltet.
La det avkjøle i 2 timer.

Sprøyt bringebær sjokolade på hver mandelbunn og strø hakket sjokolade over.
 
Ser og smaker helt fantastisk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...