Ingredienser :
Muffinsdeig
6 dl hvetemel
3,5 dl sukker
1 ts havsalt
2 ts bakepulver
2,5 dl naturell yoghurt
1 dl melk
1 egg
1 ts vaniljesukker
1/2 ts anis
100 g smeltet smør
Revet skall av 1 sitron
Sitronsirup
Ferskpresset sitronsaft og revet skall av 1 sitron
50 g sukker
1 ts honning
1 dl vann
12-hulls muffinsbrett med papirformer
Slik gjør du :
Forvarm ovnen til 170 grader.
Muffinsdeigen
Ha mel, sukker, havsalt, bakepulver, vaniljesukker og anis i en bolle og bland lett sammen.
Ha yoghurt, melk, egget og revet skall fra 1 sitron i en mugge og bland sammen.
Hell det forsiktig over i melblandingen og visp til alt er blandet.
Tilsett smøret og visp det lett, til deigen er jevn og glatt.
Ha papirformer i en 12-hulls muffinsbrett.
Bruk en skje til å fylle formene, fordel deigen jevnt på de 12 papirformene.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 25-30 minutter.
Sjekk med en kakenål, det skal ikke være deigrester igjen på den.
Sitronsirup
Mens muffinsene steker har du sitronsaft og skall, sukker, honning og vann i en kjele.
Gi det et oppkok over svak varme.
Skru opp varmen og kok til det har redusert til halvparten.
Hell 1 ss sitronsirup over hver muffins.
En utrolig saftig og velduftende muffin...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar