onsdag 1. februar 2012

Valentine-cupcakes...

Noe ekstra søtt å lage til den spesielle personen...


Ingredienser:

Sjokoladecupcakes
2 dl hvetemel
3 ss økologisk kakao
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
50 g romtemperert smør
1 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg

Marshmallow-topping
4 eggehviter
2,5 dl sukker
2 ss glukose
1 tsk vaniljeessens

12-hulls muffinsbrett med papirformer

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader

Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, kakao, salt og vaniljesukker med en håndmikser.
Deigen skal få en sandaktig konsistens.
Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.

Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du marshmallow-topping.

Marshmallow-topping
Ha eggehviter, sukker og glukose i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann.
Visp hele tiden med en håndvisper, helt til sukkeret er oppløst og eggehviten blir varm,
ca 3 til 4 minutter.

Hell det over i en metall-bolle og visp videre.
Begynn med lav hastighet og gradvis øk til høyere hastighet.
Visp til det blir stivt og glossy, 7-10 minutter.
Ha i vaniljeessens og visp videre i 2-3 minutter.
Toppingen er ferdig når det begynner å forme seg topper mens du visper.

Pynt hver cupcake med marshmallow-topping.

Siden Valentines day nærmer seg har jeg valgt å pynte med et hjerte på hver cupcake.

Valentine hearts beat more passionately than everyday hearts.
~Author Unknown









4 kommentarer:

  1. awww, så nydelig... Dette må jeg prøve til Valentines Day.. har fortsatt litt under to uker på å øve meg ;-))

    SvarSlett
    Svar
    1. Har du noen spørsmål så er det bare å ta kontakt :) lykke til!

      Slett
    2. Hvor får man kjøpt glukose?

      Slett
    3. Jeg kjøpte det på Cacas i Oslo. Glucose fra Wilton, jeg syns den gir best konsistens på toppingen :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...