Ingredienser:
Pistasj-cupcakes
2,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
50 g romtemperert smør
1,2 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg
50 g romtemperert smør
1,2 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg
ca 30 g knuste pistasjnøtter
Bringebærkrem
250 g mascarpone
1 dl kremfløte
2 ss bringebærsyltetøy
12-hulls muffinsbrett med papirformer
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader
Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, salt, kanel, kardemomme og vaniljesukker med en håndmikser. Deigen skal få en sandaktig konsistens.
Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.
Bland inn pistasjnøtter til slutt med en tresleiv.
Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du bringebærkrem.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du bringebærkrem.
Bringebærkrem
Pisk kremfløte til den blir lett og luftig.
Ha i mascarpone og bringebærsyltetøy.
Pisk i 1-2 minutter til alt er godt blandet og kremen er luftig.
Påfør kremen på de avkjølte cupcakene.
Sofistikert og elegant i smaken....en fantastisk blanding :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar