Ingredienser:
70 g tørkede druer
7 dl hvetemel
3 tsk bakepulver
1/2 tsk salt
120 g romtemperert smør
1 dl h-melk
2 egg
7 dl hvetemel
3 tsk bakepulver
1/2 tsk salt
120 g romtemperert smør
1 dl h-melk
2 egg
Stekebrett dekket med bakepapir
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader
Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt i kjøkkenmaskin. Deigen skal smuldre og ligne brødsmuler.
Melk og egg blandes sammen i en bolle. Ha i de tørkede druene i melkblandingen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland godt sammen.
Tilsett resten av melkeblandingen og rør godt sammen.
Bland godt sammen.
Tilsett resten av melkeblandingen og rør godt sammen.
Deigen skal bli myk, men tørr - ha i litt melk om deigen er for tørr.
Dryss mel på benkeplaten og kjevle ut deigen til den er ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et teglass og legg rundingene på stekebrettet.
Pensle hver scone med en bakepensel som er dyppet i melk.
Stek dem i ca 15 minutter, de skal heve seg og bli gyldne.
Varme scones med smør og syltetøy....smaker helt vidunderlig :o)
Lekkert;)
SvarSlett