onsdag 22. februar 2012

Varme fruktscones til frokost....

Til disse deilige scones kan du bruke ulike tørkede frukter....jeg valgte å bruke "freeze dried" druer av merket Just Grapes. De smaker helt fantastisk.....



Ingredienser:
70 g tørkede druer
7 dl hvetemel
3 tsk bakepulver
1/2 tsk salt
120 g romtemperert smør
1 dl h-melk
2 egg
Stekebrett dekket med bakepapir

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader

Bland sammen smør, mel, bakepulver og salt i kjøkkenmaskin. Deigen skal smuldre og ligne brødsmuler.
Melk og egg blandes sammen i en bolle. Ha i de tørkede druene i melkblandingen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland godt sammen.
Tilsett resten av melkeblandingen og rør godt sammen.
Deigen skal bli myk, men tørr - ha i litt melk om deigen er for tørr.

Dryss mel på benkeplaten og kjevle ut deigen til den er ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et teglass og legg rundingene på stekebrettet.

Pensle hver scone med en bakepensel som er dyppet i melk.

Stek dem i ca 15 minutter, de skal heve seg og bli gyldne.

Varme scones med smør og syltetøy....smaker helt vidunderlig :o)

fredag 17. februar 2012

Pistasj-cupcakes med bringebærkrem....

Hei alle sammen, en stund siden jeg har lagt ut oppskrift. Har hatt en del bestillinger så har ikke fått tid til det....men nå har det roet seg ned litt. Så her kommer første oppskrift....



Ingredienser:

Pistasj-cupcakes
2,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
50 g romtemperert smør
1,2 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg
ca 30 g knuste pistasjnøtter

Bringebærkrem
250 g mascarpone
1 dl kremfløte
2 ss bringebærsyltetøy

12-hulls muffinsbrett med papirformer

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader

Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, salt, kanel, kardemomme og vaniljesukker med en håndmikser. Deigen skal få en sandaktig konsistens.

Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.
Bland inn pistasjnøtter til slutt med en tresleiv.

Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du bringebærkrem.

Bringebærkrem
Pisk kremfløte til den blir lett og luftig.
Ha i mascarpone og bringebærsyltetøy.
Pisk i 1-2 minutter til alt er godt blandet og kremen er luftig.

Påfør kremen på de avkjølte cupcakene.

Sofistikert og elegant i smaken....en fantastisk blanding :)



onsdag 1. februar 2012

Valentine-cupcakes...

Noe ekstra søtt å lage til den spesielle personen...


Ingredienser:

Sjokoladecupcakes
2 dl hvetemel
3 ss økologisk kakao
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
50 g romtemperert smør
1 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg

Marshmallow-topping
4 eggehviter
2,5 dl sukker
2 ss glukose
1 tsk vaniljeessens

12-hulls muffinsbrett med papirformer

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader

Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, kakao, salt og vaniljesukker med en håndmikser.
Deigen skal få en sandaktig konsistens.
Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.

Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du marshmallow-topping.

Marshmallow-topping
Ha eggehviter, sukker og glukose i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann.
Visp hele tiden med en håndvisper, helt til sukkeret er oppløst og eggehviten blir varm,
ca 3 til 4 minutter.

Hell det over i en metall-bolle og visp videre.
Begynn med lav hastighet og gradvis øk til høyere hastighet.
Visp til det blir stivt og glossy, 7-10 minutter.
Ha i vaniljeessens og visp videre i 2-3 minutter.
Toppingen er ferdig når det begynner å forme seg topper mens du visper.

Pynt hver cupcake med marshmallow-topping.

Siden Valentines day nærmer seg har jeg valgt å pynte med et hjerte på hver cupcake.

Valentine hearts beat more passionately than everyday hearts.
~Author Unknown








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...