Ingredienser:
Sjokoladecupcakes
2 dl hvetemel
3 ss økologisk kakao
1,5 dl sukker
2 tsk bakepulver
1/4 tsk salt
50 g romtemperert smør
1 dl h-melk
1 tsk vaniljesukker
1 egg
Vaniljekrem
250 g mascarpone
2 ss melis
1 tsk vaniljesukker
12-hulls muffinsbrett med papirformer
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader
Cupcakedeigen
Bland sammen smør, mel, sukker, bakepulver, kakao, salt og vaniljesukker med en håndmikser.
Deigen skal få en sandaktig konsistens.
Melk og egg blandes sammen.
Hell halvparten over melblandingen.
Bland sammen med håndmikser og unngå klumper.
Tilsett resten av melkeblandingen og bland godt sammen.
Fyll formene 2/3-dels fulle.
Stek dem i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.
Sjekk med en kakenål, hvis det ikke er deigrester på den så er cupcakene ferdig.
La cupcakene avkjøles, imens lager du vaniljekremen.
Vaniljekrem
Ha mascarpone, melis og vaniljesukker i en bolle.
Visp til alt er godt blandet, ca 2 minutter.
Kremen skal være lett og luftig.
Påfør vaniljekremen på de avkjølte cupcakene.
En drøm av sjokolade og vanilje...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar