Makroner
2,8 dl melis
2 dl siktet mandelmel
3 eggehvite
2 ss sukker
Noen dråper gul konditorfarge
Pasjons-krem
0,5 dl kremfløte
1/2 tsk kanel
2 pasjonsfrukt
200g hvit sjokolade
2 stekeplater dekket med bakepapir
Slik gjør du:
Makroner
Bland mandelmel og melis sammen, sikt
blandingen.
Visp eggehvitene luftig i en ren og tørr
bolle.
Tilsett sukkeret og visp til det blir til et
fast skum
.
Hell mandelmel-blandingen i eggehviten og tilsett noen dråper gul konditorfarge.
Bland
til du får en jevn røre.
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut
rundinger på størrelse med en 20-kroning.
La makronene hvile i 1 time.
'
'
Makronene bakes i ca 15-20 minutter på 150
grader nest nederst i ovnen.
Når makronene slipper bakepapiret når du prøver
å løfte dem, er de ferdige.
La de avkjøle.
Pasjons-krem
Hakk den hvite sjokoladen.
Ta ut fruktkjøttet fra pasjonsfrukten.
Ha kremfløte, kanel, fruktkjøtt og hvit sjokolade i en kasserolle.
Varm opp forsiktig og rør jevnlig.
Dra kasserollen av platen når sjokoladen har smeltet, og kremen ser jevn og fin ut.
Sil kremen og la den avkjøle i 3 timer.
Sprøyt pasjons-krem på halvparten av makronene og sett dem sammen med andre halvpart.
En makron som er søt, syrlig og smakrik...helt herlig!
Sprøyt pasjons-krem på halvparten av makronene og sett dem sammen med andre halvpart.
En makron som er søt, syrlig og smakrik...helt herlig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar