torsdag 17. mai 2012

Multe cheesecake...

Denne ostekaken er forfriskende god med en "touch" av Norge :)



Ingredienser:

Multe coulis
1 pk frossne eller friske multer
2 ss vann
1 dl sukker

Ostekake
1 eske sitrongele
1 boks creme fraiche
2 dl melis
1 tsk vaniljesukker
1 pakke philadelphia
2,5 dl kremfløte

Bunn
20 stk havrekjeks
120 g smør

21cm rund form dekket med bakepapir

Slik gjør du:

Multe coulis
Multer, vann og sukker småkoker uten lokk i ca 15min.
Halvdelen av coulisen som skal i ostekaken må siles, andre halvdel kan være med kjerner.
La det avkjøles i 2 timer.

Bunn
Smelt smør og la det avkjøles. Knus kjeksene og bland med smøret.
Legg det i bunnen av formen.

Ostekake
Gelen skal blandes med halvparten av vannet som står på esken.
La det bli avkjølt.

Creme fraiche, melis, vaniljesukker og philadelphia vispes godt sammen.
Bland inn gele og rør godt sammen.
Tilsett nå coulis som har blitt silt.

Kremfløten vispes og tilsettes til slutt.

Hell det sakte over bunnen og la det bli avkjølt i kjøleskapet, helst til neste dag.

Når ostekaken har stivnet legger du et tynt lag med resterende multe coulis på toppen, gjerne like før servering.

En ostekake man ikke kan få nok av..... :)





2 kommentarer:

  1. Å den så kjempegod ut! Takk for tips. ha en flott lørdag videre:-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!
      Den er verdt å prøve!
      Ønsker deg en fin start på en ny uke!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...